Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Het Stoutenburgerpad

Struinen door het buitengebied van Stoutenburg

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Vandaag sta ik op en het is behoorlijk mistig buiten. Na het ontbijt en het inpakken van de fototas stap ik op de fiets en ga op m’n gemak naar de parkeerplaats aan de Koedijkerweg. Hier bij Bloeidaal zet ik de fiets neer en start met het Stoutenburgerpad, een klompenpad door Bloeidaal, de Schammer en Landgoed Stoutenburg.

Door de regen is het pad behoorlijk drassig maar tezamen met de mist geeft het toch wel een leuk sfeertje. Het zal het weer wel zijn want er zijn weinig vogels te zien en te horen. In de verte zit een fazant in het weiland maar verder valt het erg tegen. Gelukkig begint de zon een beetje door te dringen en tegen de tijd dat ik bij het vogelkijkscherm bij de Schammer ben is de meeste mist wel opgelost. Maar ook hier zijn er behalve wat meerkoeten en een zwaan weinig vogels te zien.

Ik loop verder en bij het Landgoed Stoutenburg is het behoorlijk druk. De parkeerplaats is nu al voor de helft gevuld met auto’s en je hoort de kinderen in het bos. De kabouterroute is en blijft leuk voor de kids maar vandaag sla ik ’m even over en loop rustig verder.

Het laatste deel van de wandeling gaat langs de Barneveldse beek, eerst door het bos en later door het weiland. Terwijl ik rustig langs de beek loop, komen een paar nieuwsgierige koeien aanlopen en bekijken de boel vanaf een afstandje. Ik mag verder van de dames en na iets meer als 10 kilometer sta ik weer bij de fiets. Spullen weer in de tas en dan rustig terug naar huis.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.