Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Nu de heide in bloei staat, ga ik samen met Ron nogmaals de Veluwezoom wandeling van de NS doen. Deze gaat namelijk over de Posbank met z’n uitgestrekte heidevelden. Aangezien de treinen maar eens per uur rijden, gaan we al vroeg op pad en we zijn mooi op tijd bij station Velp om daar weer de trein naar Dieren te pakken.

Na een ritje van 10 minuten zijn we in Dieren en starten met de wandeling. Qua weer is het bewolkt maar gelukkig wel droog. De zon zal zich volgens de voorspellingen straks nog laten zien. Vol goede moed beginnen we aan de wandeling en ten opzichte van de vorige keer (24 maart van dit jaar) staan de bomen mooi in blad en de randen langs de weilanden vol met bloemen.

Bij de Carolinahoeve moeten we langs een kudde Schotse Hooglanders maar ze hebben zich strategisch op het pad gevestigd. En omdat er ook kalveren bij zijn, lijkt het ons beter om een klein stukje om te lopen en ze verder met rust te laten.

Vanaf hier is het weer leuk klimmen en dalen over statige beukenlanen en -paadjes. Maar uiteindelijk komen we toch uit bij het uitzichtpunt bij de Posbank. Maar het uitzicht valt behoorlijk tegen want een groot deel van de heide is al uitgebloeid en oogt dor.

We lopen verder door het heidegebied en her en der zijn er nog wel grotere stukken heide die in bloei staan, maar het valt behoorlijk tegen. Volgend jaar toch maar iets eerder in het jaar een bezoekje brengen.

Na een stevige klim nemen we een pauze op de Zijpenberg waar we een mooi uitzicht hebben over de Posbank. We vervolgen de weg en gaan langzaam richting Velp. We lopen weer langs de beek door Landgoed Beekhuizen. Er staat wel meer water in de beek maar nog niet om over naar huis te schrijven.

Eenmaal in Velp lopen we rustig richting het station waar de auto geduldig op ons staat te wachten. Ondanks de tegenvallende bloei van de heide is het toch weer een mooie wandeling geworden.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.