Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Een dagje WILDLANDS

Op safari in Nederland

Kees de Bruin

3 minuten leestijd

Samen met Ron bezoek ik vandaag WILDLANDS in Emmen. Enige jaren geleden compleet verbouwd en benieuwd wat er zoal te zien is. We vertrekken even voor 9 uur richting Emmen en hebben weinig last van files of andere vertragingen. Parkeren is geen probleem en rond half 11 lopen we het park in. Met een kopje koffie en thee erbij maken we een plan de campagne en als alles op is, gaan we op pad naar Serenga voor de eerste safari.

We lopen rustig het rondje en zien links en rechts de dieren aan ons voorbij gaan: woestijnhondjes, nijlpaarden, kamelen, giraffen, neushoorns, gnoes en zebra’s. Ook bekijken we de bavianen die hun eigen arena hebben waar ze zich uit kunnen leven. Hoewel, het is voornamelijk een gezapige bende.

Met de safaritruck maken we een rondrit over de savanne waarbij we eigenlijk niets nieuws zien. Alleen bekijken we het nu vanaf een andere kant. Na de rit lopen we verder langs de stokstaartjes en de leeuwen om dan rustig naar de ijzige vlaktes van Nortica te lopen.

We beginnen hier met de pinguïns en ijsberen en lopen dan langs het verblijf met de sneeuwuilen, de zeehonden om vervolgens even een pauze te nemen met de Arctic 1 show: een 3D schouwspel met de nodige extra effecten erbij. Qua verhaal klopt het niet helemaal of de penguins moeten wel heel ver naar het noorden gezwommen zijn.

Na de ijzige Noordpool gaan we naar het tropische Jungola. Hier beginnen we met de vlindertuin maar er zitten maar weinig soorten vlinders. Ook nog een paar schildpadden maar dan hebben we het alweer gehad. We vervolgen de weg langs de doodshoofdaapjes en de olifanten naar het vogelverblijf.

In het vogelverblijf zijn het voornamelijk de lori’s die de boel op stelten zetten. Daarnaast zien we ook nog de Victoria kroonduif en de rijstvogel. We lopen verder en komen dan in het domein van King Julian met de ringstaartmaki’s maar ze laten ons gelukkig met rust.

We maken een tochtje op de rivier en ook hier zie je weinig nieuws wat je ook al vanaf de kant kunt zien. Wel leuk zijn de stoeiende olifanten; daar moet je niet tussen gaan zitten.

Na de boottocht gaan we eerst nog maar een hapje eten om daarna rustig terug te lopen naar de uitgang. We zien hierbij nog de gibbons en weer buiten blijven we nog even staan luisteren naar een presentatie over de olifanten in het park. Als laatste op het pad zien we nog de rivierotters spelen in het water.

Voor we weer naar huis gaan, nemen we nog even een kopje koffie en thee en dan zit het er alweer op. De rit naar huis verloopt zonder vertraging maar de andere kant op staat het verkeer behoorlijk stil. Ach, soms zit het mee… Ik zet Ron weer thuis af en rij dan rustig naar huis. Al met al een leuk dagje maar zeker niet voor herhaling vatbaar.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.