Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Rondje Warburg

Cultuur snuiven in de oude Hanzestad

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

De laatste dag van de vakantie is het wat minder warm maar nog steeds droog met een waterig zonnetje. Na alle wandelingen in de voorgaande dagen is het plan om vandaag rustig aan te doen met een bezoekje aan Warburg, een oude Hanzestad. Na een korte rit zet ik de auto net buiten het centrum op een grote parkeerplaats neer. Ik begin met een wandeling door het buitengebied om dan via het oude centrum weer terug te lopen naar de auto.

Rondje Altenbeken

Panorama wandeling rond Altenbeken

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Vandaag een wandeling rond Altenbeken. Hier kun je de Viaduct wandelroute lopen van 30 kilometer maar er is ook een kortere variant van zo’n 14 kilometer. Het mooie van de wandeling is dat je een mooi uitzicht hebt op een aantal spoorviaducten (net zoals bij Willebadessen) maar ook op het dorp zelf.

Rondje Willebadessen

Wandelen over het vlinderpad

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Vandaag staat een wandeling rond Willebadessen op het programma, de Hitgenheierweg. Na het ontbijt loop ik naar het begin van de wandeling, dat wil zeggen het einde van de parkeerplaats van het hotel. Er hangt nog een beetje mist boven de weilanden wat een mooi effect geeft. De eerste stop is het Wildgehege, een klein wildpark waar verschillende soorten herten en wilde zwijnen rondlopen. Of beter gezegd, liggen.

Ziegenberg en Brunsberg

Op zoek naar de waterdraak

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Vandaag stap ik in de auto naar Godelheim, een klein plaatsje nabij Höxter. Hier parkeer ik de auto voor een natuur wandeling met als bijzonderheid de waarschijnlijk grootste populatie salamanders van het Duitse middengebergte. Vanaf de parkeerplaats is het een kort stukje maar met een venijnige klim naar de eigenlijke start van de wandeling.

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Na de langere wandeling van gisteren doen we het vandaag wat rustiger aan. Het plan is om wandeling A7 te gaan lopen met een afstand van ongeveer 7 kilometer. Het is nog lekker fris als ik op pad ga en kom er gelukkig al snel achter dat ik m’n waterfles ben vergeten. Dus snel even terug en dan gaat het nogmaals van start.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.