Het Derde Erfpad

Het is een zonnige zondagochtend wanneer we al vroeg in de auto stappen op weg naar Soest voor een wandeling van het Derde Erfpad, een klompenpad door het buitengebied tussen Soest en Amersfoort.

Het eerste stuk van de wandeling loopt richting de Isselt om vandaar een stukje langs de Eem te gaan. Net voor de fietsbrug steken we een klein bruggetje over om dan dwars door het weiland richting Soest te lopen. Na het passeren van het spoor nemen we even een kleine pauze om een bankje in de zon.

Bij het volgende stuk moeten we even goed kijken hoe het pad loopt en de koeien in de wei beschouwen dit met enige interesse. Het pad voert weer naar de Birktstraat welke we oversteken om dan richting de Korte Duinen te lopen.

We lopen vervolgens door Bos Birkhoven weer terug naar de auto. Het is ook gelijk gedaan met de rust; we zien hier meer mensen dan gedurende het eerste deel van de wandeling.