Madurodam: Nederland in het klein

Al enige maanden liggen de kaartjes klaar voor een bezoekje aan Madurodam. Met een hele week mooi weer achter de rug staat er voor vandaag Code Geel op het programma, gecombineerd met veel wind en mogelijk ook nog wat fikse buien.

Samen met Ron gaan we met de trein naar Den Haag welke natuurlijk niet rijdt vanwege een storing bij Woerden. Dus maar via Schiphol waar we geluk hebben dat de intercity naar Den Haag ook daar vertraging heeft. Het laatste stuk met de tram, welke ook niet z’n hele traject af kan leggen. Gelukkig voor ons gaat de tram niet verder dan Madurodam en zijn we slechts een klein kwartiertje later dan gepland op de plaats van bestemming.

Binnen staan Teun en Solange al te wachten en kunnen we na het scannen van de kaartjes op weg om in vogelvlucht door Nederland te gaan. Na een korte introductiefilm over George Maduro is het tijd voor een kopje thee. Helaas is het eerste restaurant op de route dicht en moeten we heel het land door voor een drankje. Je moet het er maar voor over hebben…

Voordat we ons in het land begeven, bezoeken we eerst de Hof van Nederland in Dordrecht. Hier werd in 1572 de eerste vrije statenvergadering gehouden tegen de Spaanse overheersing.

Via Den Haag, Amsterdam en Utrecht lopen we door het gehele land. Natuurlijk ook nog even bij Schiphol langs en ook de Rotterdamse haven komt aan bod. En natuurlijk ook onze eigen Koppelpoort en de wijk Kattenbroek passeren de revue.

We sluiten af met de voorstelling Nieuw Amsterdam. We zeilen met De Vergulde Bever naar Nieuw Amsterdam waar we gelijk aan het werk worden gezet om de Britse troepen buiten de deur te houden. Helaas lukt dit niet en hebben we nu New York in plaats van Nieuw Amsterdam.

Terug naar huis hebben we gelukkig geen last meer van vertragingen en ook de bus op het station in Amersfoort komt al vrij snel aanrijden. Nog voor de regen weer thuis en kan er weer teruggekeken worden op een mooie dag zonder regen!