Rondje Naardermeer

Het was vorig weekend mooi weer en dan is het goed om de benen te strekken. Met keuze uit een groot aantal wandelingen is uiteindelijk de keuze gevallen op een rondje om het Naardermeer.

’s Ochtends vroeg de deur uit en met de trein naar Naarden-Bussum om daar eerst nog even een uitstapje te maken naar Naarden Vesting. Want als je toch in de buurt bent…

Rond negen uur ben ik bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar de wandeling begint. Er zijn niet veel mensen op pad en de eerste uren kom ik dan ook niemand tegen. Pas als ik weer op de verharde weg kom, zie je vooral fietsers en hardlopers zich in het zweet werken.

Af en toe wandel ik naar één van de kijkpunten langs de route waar je een mooi uitzicht hebt over het Naardermeer want echt veel zie je er anders niet van. Bij een bankje met een prettig uitzicht is het tijd om wat te eten en na wat kletsen met een medewandelaar is het tijd om de laatste kilometers af te leggen.

Bij het naderen van de spoorovergang komt net de sprinter naar Amersfoort voorbij dus heb ik nog een half uurtje voor de volgende trein komt. Ik kan dus rustig naar het station lopen en kan direct in de trein stappen terug naar Amersfoort.

Ondanks dat het Naardermeer zelf niet echt te zien is, is de afwisseling in landschap en de rust langs de toch vrij lange wandeling toch een aanrader. Uiteindelijk stopte de teller op 26 kilometer en had ik voor het eerst een blaar onder mijn voet. De volgende keer toch de schoenen iets strakker aantrekken.