NS Wandeling Hierdense Poort

Vandaag de NS wandeling Hierdense Poort gelopen. Vroeg uit de veren om om kwart voor 7 de trein naar Nunspeet te pakken. Het is lekker wandelweer, niet te warm maar het is wel dampig in het bos. En dat merk je gelijk.

Vanaf station Nunspeet steek ik de A28 over om dan via het Willemsbos naar het Hulshorsterzand. Deze grote zandverstuiving vergt met het rulle zand toch enige inspanning en ik ben dan ook blij dat het nog ziet zo warm is. Onderweg zie ik een groot aantal wilde zwijnen met kleine biggetjes maar ook nog een paar hertjes die hard wegrennen als ze mij zien. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Na het Hulshorsterzand steek ik weer de A28 over (hard rennen, die auto’s gaan best snel) en loop dan de Hierdense Poort binnen. Hier liggen veel meer boerderijen en de “wilde” dieren maken plaats voor koeien, schapen en paarden in de wei. Bij de Essenburgh kun je genieten van een prachtig klein kasteel en ik maak hier een praatje met een tweetal tuinmannen die zeer ge├»nteresseerd zijn in mijn tocht. Vanaf hier gaat het helaas steeds meer over verharde paden maar gelukkig wel door landelijk gebied.

En dan na zo’n 16 kilometer ben ik bij de rand van Harderwijk aangekomen. Vanaf hier loop ik naar de oude haven en kom daarbij langs de gerestaureerde molen De Hoop. Helaas niet open om binnen te kijken dus loop ik maar verder. Aan het water, het is dan al 12 uur, eerst even wat eten en daarna verder richting het oude centrum.

Via het Hortus park loop ik langs (oude) statige woningen op weg naar het station. In de verte zie ik de trein al het station inrijden dus hoef ik me niet te haasten. Het is 1 uur ’s middags als ik bij het station ben en heb dan ruim 20 kilometer gelopen. Tijd om de camera op te bergen en rustig te wachten op de trein richting Amersfoort.