De Groote Peel

Op vrijdag 13 maart ga ik samen met Teun gezellig naar de Groote Peel voor een door Vogelbescherming Nederland georganiseerde excursie. Onder begeleiding van een lokale gids gaan we een klein stukje van dit gebied verkennen. Vooraf krijgen we nog een praatje terwijl we een kopje koffie of thee drinken. Daarna gaan we op pad.

In het gebied is in vroeger jaren veen gewonnen en dat kun je terugvinden in de vele lange, rechte sloten. Met een zonnetje erbij is het goed te doen, maar het windje maakt het helaas nog wat fris. We zien en horen de nodige vogeltjes maar qua aantallen soorten valt het toch wat tegen. Rond een uur of één zijn we weer terug en kunnen we genieten van een heerlijke lunch met soep en wat lokale specialiteiten. Na de lunch gaan we nog even op pad voor een klein rondje maar de zon heeft zich dan al verscholen achter de wolken en het is behoorlijk fris aan het worden. Tegen een uur of vier zijn we weer terug bij het bezoekerscentrum. Na nog een kop thee om weer wat op te warmen rijden we weer terug richting Spijkenisse.